Belgia. Un atac cibernetic a afectat rețeaua care conectează instituțiile publice, chiar înainte de începerea unor audieri în parlament legate de abuzurile comise împotriva uigurilor din China.

Belgia. Un atac cibernetic a afectat rețeaua care conectează instituțiile publice, chiar înainte de începerea unor audieri în parlament legate de abuzurile comise împotriva uigurilor din China.

belgia-un-atac-cibernetic-a-afectat-reteaua-care-conecteaza-institutiile-publice,-chiar-inainte-de-inceperea-unor-audieri-in-parlament-legate-de-abuzurile-comise-impotriva-uigurilor-din-china.

Rețeaua de internet Belnet, care conectează instituțiile publice, universitățile și centrele de cercetare din Belgia între ele a fost ținta unui amplu atac de tip DDoS (care supraîncarcă serverele cu o cantitate mare de date), a anunțat purtătorul de cuvânt al Belnet.

Deși atacurile DDoS se petrec în mod regulat, cel de marți a avut cea mai mare amploare înregistrată de firma care administrează rețeaua. Totodată, a avut loc chiar înainte ca în Comisia de Externe din Parlamentul Belgian să înceapă o serie de audieri legate de situația uigurilor din China.

În regiunea chineză Xinjiang locuiește cea mai numeroasă comunitate de uiguri musulmani, despre care ONG-urile pentru drepturile omului spun că sunt persecutați de China, pentru a le suprima cultura, limba și identitatea etnică. În cadrul audierilor din parlamentul belgian, urmau să fie invitați martori ai violențelor comise împotriva acestei minorități. Ulterior atacului, audierile au fost amânate.

Totodată, a fost afectată și platforma pe care se fac programări la vaccinare. Belnet precizează că este devreme pentru a vorbi despre originea atacului. Unii parlamentari belgieni sugerează că este foarte posibil ca în spatele acestui atac cibernetic să se afle China: “Este important să înțelegem contextul special în care s-a produs acest atac. Să-l negăm înseamnă să fim naivi.”

Sursă alternativă: Euractiv