Germania. Medicii de terapie intensivă solicită guvernului impunerea unei carantine naționale stricte de două săptămâni, pentru a preveni colapsul sistemului sanitar.

Germania. Medicii de terapie intensivă solicită guvernului impunerea unei carantine naționale stricte de două săptămâni, pentru a preveni colapsul sistemului sanitar.

germania-medicii-de-terapie-intensiva-solicita-guvernului-impunerea-unei-carantine-nationale-stricte-de-doua-saptamani,-pentru-a-preveni-colapsul-sistemului-sanitar.

Solicitările vin în contextul în care planurile autorităților de a impune un lockdown strict pentru perioada sărbătorilor pascale au fost rapid anulate. Medicii au cerut miniștrilor să oprească imediat orice deschidere planificată, având în vedere creșterea rapidă a cazurilor: “Cerem politicienilor să nu abandoneze personalul din spitale“, transmite Asociația pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență din Germania.

Personalul sanitar avertizează că Germania are nevoie de măsuri restrictive dure, accelerarea campaniei de vaccinare și testare obligatorii în școli, pentru a depăși al treilea val epidemic.

Reprezentantul medicilor, Christian Karagiannidis, a declarat că aproximativ o mie de pacienți suplimentari au ajuns la terapie intensivă de la mijlocul lunii martie, iar dacă rata continuă să crească “vom atinge capacitatea maximă în mai puțin de patru săptămâni, fără să exagerez”.

Și șeful Institutului Robert Koch a avertizat populația să-și reducă contactele sociale în timpul sărbătorilor de Paște și a avertizat că, dacă nu se iau suficiente măsuri, numărul de noi infecții ar putea să depășească 100 de mii pe zi.

Până în prezent, aproximativ 10% din populație a primit o doză de vaccin, iar sondajele arată că încrederea oamenilor în campania de vaccinare este în scădere.

Surse alternative: DW, Reuters