Jandarmeria anunță că a aplicat 650 de amenzi contravenționale în valoare de peste 400 de mii de lei, după protestele de ieri. Precizează că manifestați au avut loc în 70 de localități, iar 18 jandarmi au fost răniți.

Jandarmeria anunță că a aplicat 650 de amenzi contravenționale în valoare de peste 400 de mii de lei, după protestele de ieri. Precizează că manifestați au avut loc în 70 de localități, iar 18 jandarmi au fost răniți.

jandarmeria-anunta-ca-a-aplicat-650-de-amenzi-contraventionale-in-valoare-de-peste-400-de-mii-de-lei,-dupa-protestele-de-ieri-precizeaza-ca-manifestati-au-avut-loc-in-70-de-localitati,-iar-18-jandarmi-au-fost-raniti.

Jandarmeria precizează că sancțiunile au fost aplicate pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

Potrivit jandarmilor, în 38 dintre cele 70 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

În București pe timpul protestelor au fost înregistrate situații de agresiune asupra forțelor de ordine prin folosirea de materiale pirotehnice, elemente de mobilier stradal, sticle, bucăți de asfalt și pietre. În urma acestor incidente au fost răniți 12 jandarmi și avariate 6 autospeciale.

188 de persoane sunt cercetate pentru ultraj, distrugere, tulburarea ordinii si liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, jandarmii precizează că la protestele din Drobeta-Turnu-Severin și Galați au fost înregistrate incidente în care manifestanții au agresat forțele de ordine, iar la Brăila au încercat distrugerea unui indicator rutier.

În incidentele de la Galați, 6 jandarmi au fost răniți, însă fără a avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Jandarmeria spune că va analiza în continuare imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea.

Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc ieri, în…

Publicată de Jandarmeria Română pe Marţi, 30 martie 2021