Reuters: FBI investighează un al doilea atac cibernetic, desfășurat de această dată de chinezi, printr-o altă vulnerabilitate a softului SolarWinds. Este distinct de cel atribuit serviciilor secrete rusești.

Reuters: FBI investighează un al doilea atac cibernetic, desfășurat de această dată de chinezi, printr-o altă vulnerabilitate a softului SolarWinds. Este distinct de cel atribuit serviciilor secrete rusești.

reuters:-fbi-investigheaza-un-al-doilea-atac-cibernetic,-desfasurat-de-aceasta-data-de-chinezi,-printr-o-alta-vulnerabilitate-a-softului-solarwinds-este-distinct-de-cel-atribuit-serviciilor-secrete-rusesti.

Reuters relatează că FBI a descoperit recent că Centrul Național de Finanțe, o agenție federală din cadrul Departamentului Agriculturii din SUA, se numără printre instituțiile afectate, iar datele a mii de angajați ai guvernului ar fi putut fi compromise, însă este vorba de o altă vulnerabilitate, diferită de cea prin care a fost deturnat update-ul de software Orion, prin care datele a 18 mii de clienți SolarWinds, inclusiv ale unor agenții federale, au fost compromise.

Specialiști din domeniul securității afirmă că un al doilea grup de hackeri a folosit  software-ul SolarWinds pentru a penetra cel puțin o rețea federală, în același timp și independent față de hackingul de care este suspectat Serviciul rus de informații SVR.

Legătura dintre acest al doilea atac și un grup de hackeri chinezi a fost descoperită recent, în ultimele săptămâni, potrivit anchetatorilor de securitate care investighează alături de FBI.

Ministerul chinez de Externe a declarat că atribuirea atacurilor cibernetice este “o problemă tehnică complexă” și orice acuzații ar trebui susținute cu dovezi: “China se opune și combate cu hotărâre orice formă de atacuri și furturi cibernetice”.

SolarWinds declară că o singură agenție a fost penetrată în acest al doilea atac cibernetic, dar că “nu a găsit nimic concludent” despre responsabil. Compania a adăugat că atacatorii nu au avut acces la sistemele sale interne și că vulnerabilitatea a fost remediată.

Sursă: Reuters.