SUA. Joe Biden a semnat o serie de decrete în opoziție cu cele semnate anterior de Donald Trump. Printre acestea, reîntoarcerea la Acordul climatic de la Paris.

SUA. Joe Biden a semnat o serie de decrete în opoziție cu cele semnate anterior de Donald Trump. Printre acestea, reîntoarcerea la Acordul climatic de la Paris.

sua-joe-biden-a-semnat-o-serie-de-decrete-in-opozitie-cu-cele-semnate-anterior-de-donald-trump-printre-acestea,-reintoarcerea-la-acordul-climatic-de-la-paris.“Nu este timp de pierdut când vine vorba de a acționa împotriva crizelor cu care ne confruntăm acum”, scria Joe Biden în timp ce se îndrepta către Casa Albă după depunerea jurământului.

15 ordine executive a semnat noul președinte al SUA în primele ore ale mandatului. Acestea fac referire la modul în care Statele Unite se vor poziționa în ceea ce privește pandemia, clima, migrația, egalitatea de șanse.

“Vom lupta împotriva schimbărilor climatice așa cum nu am mai făcut până acum”, a declarat Joe Biden.

“Numai împreună vom putea reuşi să facem faţă provocărilor acestor vremuri. Numai împreună vom putea schimba situația climatică, acționând pentru planeta noastră”, a transmis Emmanuel Macron.

În ceea ce privește migrația, președintele a anulat restricția impusă de Donald Trump împotriva cetățenilor care vor să meargă în SUA din numeroase țări musulmane. Totodată, a anulat și construcția zidului de la granița cu Mexicul.

Referitor la măsurile anti-epidemice, Joe Biden a decis că masca și distanțarea vor fi obligatorii în toate clădirile federale, decizie pe care Donald Trump a refuzat să o semneze. Totodată, Biden a lansat campania “100 de zile cu masca”, prin care le cere oamenilor ca în acest interval să poarte masca și pe stradă, tot timpul.

Sursa: BBC