SUA. Aproape jumătate dintre studenți spun că pandemia le-a afectat capacitatea de a-și termina facultatea. Printre hispanici și studenții de culoare, procentul este mai mare.

SUA. Aproape jumătate dintre studenți spun că pandemia le-a afectat capacitatea de a-și termina facultatea. Printre hispanici și studenții de culoare, procentul este mai mare.

sua-aproape-jumatate-dintre-studenti-spun-ca-pandemia-le-a-afectat-capacitatea-de-a-si-termina-facultatea-printre-hispanici-si-studentii-de-culoare,-procentul-este-mai-mare.

Un sondaj realizat de Gallup la începutul lunii octombrie printre studenții americani arată că aproape jumătate dintre ei cred că pandemia le va afecta capacitatea de a-și termina studiile.
Aproximativ 49% dintre studenții la licență spun că este probabil (32%) sau foarte probabil (17%) că vor avea dificultăți în finalizarea studiilor, din cauza dificultăților financiare, a problemelor de sănătate, sau a responsabilităților sporite pe care le au de când coronavirusul a dar peste cap viața universitară.

56% dintre studenții negri și cei hispanici se consideră mai predispuși decât omologii lor albi (44%) să abandoneze facultatea.

Studiul Gallup a mai arătat că majoritatea studenților nu au aflat de serviciile suport oferite de colegiile și universitățile din SUA, așa cum ar fi asistența financiară de urgență, subvențiile pentru alimentație, serviciile de consiliere psihologică și sprijinul academic, care teoretic, i-ar putea ajuta să rămână pe drumul început.

“Impactul economic al pandemiei a fost devastator pentru studenți și familiile lor, mulți fiind îngrijorați de modul în care pierderea locului de muncă sau a veniturilor le poate afecta capacitatea de a rămâne înscriși sau de a-și finanța studiile”, a scris Stephanie Marken, directorul executiv al secției de cercetare în educație al Gallup.

Sursă alternativă: MarketWatch